Facilitera

Facilitering är konsten att få människor att arbeta tillsammans för att uppnå kreativa resultat, i vardagen, på möten och på workshoppar. 


Krumelurfåglar

Krumelurfåglar är en enkel övning för att få människor att inse att de faktiskt kan rita. Övningen funkar perfekt att ha som en uppstartsövning inför workshop som du vill ska bli kreativ och visuell. 

Read More 0 Comments

Lattjo-lajban lådan

Lattjo-lajban lådan

Lattjo-lajban lådan är en energiövning som kan användas som en kreativ uppstart eller som ett avbrott när mötet, workshopen eller kursen behöver mer energi. 

Read More 0 Comments

Få ordning på whiteboard-foton

Har du också massor av oskarpa foton av whiteboards i din mobil? Här kommer mina bästa tips för hur du bättre fotograferar och sparar whiteboard-bilder.

 

 

 

Read More 0 Comments

Kortkarusell

En kortkarusell är en övning med hög energi som kan användas för att samla in synpunkter och funderingar kring olika ämnen. 

Read More 0 Comments

Tvärtom-övning

En Tvärtom-övning kan användas för att få igång kreativiteten inför till exempel en brainstorming eller annat möte när deltagarna behöver vara kreativa.

Read More 0 Comments

Må-runda

ansikten Må-runda

En må-runda är en snabb och användbar uppvärmningsövning för ett möte, där alla checkar in till mötet genom att beskriva sin sinnesstämning med hjälp av en bild. 

 

Read More 0 Comments

Sex tänkarhattar

Sex tänkarhattar är en workshop-teknik där vi tittar på en situation utifrån olika perspektiv. Idén är att vi på så sätt kan hitta oväntat enkla lösningar på svåra problem. 

Read More 0 Comments

Training from the BACK of the room

"Do you want them to hear it or learn it?" Boken Training from the BACK of the room handlar om hur vi kan designa utbildningar som verkligen engagerar deltagarna och ökar lärandet. 

Read More 0 Comments

Check-in övningar

 

En check-in övning används för att starta ett kreativt möte, workshop eller utbildning. Deltagarna ”checkar in” genom en övning som bidrar till att höja energin, skapa trygghet och få igång kreativiteten. 

Read More 0 Comments

ROTI för att utvärdera ett möte

ROTI betyder Return On Time Invested och är ett snabbt och enkelt sätt att utvärdera ett möte, en workshop eller en utbildning. Hur stort värde har deltagarna fått utifrån den tid de investerat?

Read More 0 Comments

Lean Coffee

Lean Coffee är en enkel teknik för att skapa kreativa och fokuserade samtal och möten. Mötena har ingen förberedd agenda, utan deltagarna samlas, kommer överens om en agenda och samtalar. 

Read More 2 Comments

Enkelt agilt Lego-spel

Lego

Vi har tagit fram ett enkelt spel på mitt uppdrag för att illustrera agila principer i praktiken. Med hjälp av Lego simulerar gruppen snabbt arbete i sprintar från kravarbete till demo och retrospektiv. 

Read More 0 Comments

Få energi i dina retrospektiv

Retrospektiv
En av grundpelarna i agil utveckling och effektiva team är ständiga förbättringar, att vi reflekterar över våra leveranser och våra arbetssätt och försöker hitta bättre sätt att arbeta på. Här har jag samlat mina idéer om hur vi kan se till att ha hög energi i våra retrospektiv. 
Read More 0 Comments
Comments: 0