Fokusera

Fokusera · 11 June 2019
En övning jag gjort med flera grupper är Livshjulet som är en metod för att reflektera över vad vi egentligen spenderar våra dagar med. När vi visualiserar vad vi faktiskt gör kan vi fundera över balansen i livet, gör jag det som jag vill göra och som jag behöver göra. Vad kan jag göra för att komma närmare ett önskat läge?

Fokusera · 22 March 2019
En av mina vanor som hängt med länge är att varje vecka göra en retrospektiv med mig själv. Att helt kort stanna upp och reflektera över veckan har blivit ett viktigt verktyg för att se till att jag reflekterar, lär mig och faktiskt blir bättre.

Slack
Fokusera · 13 November 2018
Slack-dagar betyder för mig att jag har dagar där jag inte är på uppdrag hos en kund. Dagar där jag kan skapa, förbereda, reflektera, fixa, lära och återhämta mig. Att prioritera slack-dagar i min tillvaro har blivit en av de viktigaste komponenterna för mig för att skapa en kreativ och harmonisk vardag.

Fokusera · 24 March 2018
En Vision board är en visuell bild över dina mål. Genom att visualisera hur det känns och hur det ser ut när vi nått målen så skapar vi en tydlig riktning och fokus mot målen. Själva aktiviteten att ta fram en Vision board är också nyttig och rolig!

Fokusera · 25 November 2017
Som konsult har jag förmånen att ständigt få upptäcka nya miljöer och verksamheter. Men jag har ibland lite svårt att komma in i ett nytt uppdrag, så jag har försökt att ta fram strategier och idéer som hjälper mig att snabbare hitta min roll.

Fokusera · 03 January 2017
Vad gör man när förkylningen eller influensan slår till? Jag bjuder på mina tips för hur man bäst tillbringar en sjukdag hemma.

Fokusera · 07 April 2016
En personlig konferens är helt enkelt en konferens med dig själv. Det är ett tillfälle att reflektera över din vision, dina mål och dina åtaganden. Lever jag det liv jag vill? Vart är jag på väg? Ägnar jag mina dagar åt rätt saker?

Fokusera · 19 January 2015
Ett av mina bästa tips för personlig produktivitet är att börja morgonen på rätt sätt. Att börja med en fokustimme med tid för meditation, lärande och planering.

Fokusera · 04 May 2013
Jag har provat mig fram med olika system för personlig effektivitet och fastnat för en variant som funkar väldigt bra för mig. Det bygger på en enkel kanban-tavla kombinerat med pomodoro-tekniken. Jag ska förklara lite kort hur det funkar och kanske kan någon annan inspireras av detta!