Innovation & Lärande

Innovation & Lärande · 16 March 2018
Att få in lärande i vardagen har alltid varit viktigt för mig. Och jag försöker inspirera andra till kontinuerligt lärande på jobbet också. Ett smart sätt som vi använt på flera arbetsplatser är att bjuda in till Fredagsbio. Helt enkelt, välja en video tex från en konferens, om något som vi vill lära oss mer om, så tittar vi tillsammans och sen reflekterar.

Innovation & Lärande · 30 November 2016
Bokcirklar är ett helt fantastiskt sätt att lära sig på. Läsningen blir av. Och genom att läsa tillsammans får vi tid att reflektera, resonera, få nya insikter och lära oss ännu mer.

Innovation & Lärande · 17 November 2016
Alla behöver vi ta oss tid i vardagen för reflektion och återhämtning. Mitt sätt att få till det var att ta mig iväg på ett retreat - en resa på egen hand för att skapa, reflektera, strukturera, uppleva och vila.

Innovation & Lärande · 05 November 2016
Lean Coffee är en enkel teknik för att skapa kreativa och fokuserade samtal och möten. Mötena har ingen förberedd agenda, utan deltagarna samlas, kommer överens om en agenda och samtalar.

Innovation & Lärande · 03 November 2016
Popcorn Flow är en teknik för att uppmuntra kontinuerlig förbättring i ett team eller organisation genom experiment. Vi har använt tekniken i vårt team under nästan ett år, så det här är storyn om våra erfarenheter.

Innovation & Lärande · 21 October 2016
En gemba walk är en vandring längs en värdeström för att skapa insikter och hitta möjligheter till förbättringar.

Innovation & Lärande · 06 February 2015
Alla färdigheter kräver regelbunden träning, även ledarskap. Vi behöver ta oss tid i vardagen för att reflektera, experimentera, nätverka och inspireras av varandra.