Facilitera

Facilitera · 12 April 2018
I vår vardag har vi mängder med samtal och möten tillsammans både på jobbet och hemma, en del möten blir kreativa och effektiva medan andra möten inte riktigt ger resultat. En teknik för att skapa bättre möten är att ta mötet gående, "walk and talk" eller på svenska ta ett promenadmöte.

Speedmingel
Facilitera · 16 March 2018
En av mina bästa uppvärmningsövningar, speciellt för större grupper, är att köra ett speedmingel. Det går till så att deltagarna minglar i rummet och pratar med varandra utifrån någon eller några frågor. På så sätt får gruppen presentera sig för varandra och få igång energin inför ett möte, workshop eller utbildning.

Facilitera · 13 February 2018
Stå på rad är en effektiv uppstartsövning som ger en snabb och visuell introduktion till deltagarna och deras erfarenhet.

Facilitera · 23 November 2017
Blomsterängen är en kort, effektiv och rolig övning för att enkelt förklara agila krav.

Facilitera · 29 October 2017
När man ska lära sig något nytt, som till exempel att använda Kanban i ett agilt team, så är spel en oslagbar teknik för att skapa förståelse och engagemang.

Facilitera · 30 March 2017
Lattjo-lajban lådan är en energiövning som kan användas som en kreativ uppstart eller som ett avbrott när mötet, workshopen eller kursen behöver mer energi.

Facilitera · 10 February 2017
En kortkarusell är en övning med hög energi som kan användas för att samla in synpunkter och funderingar kring olika ämnen.

Facilitera · 09 February 2017
En Tvärtom-övning kan användas för att få igång kreativiteten inför till exempel en brainstorming eller annat möte när deltagarna behöver vara kreativa.

Facilitera · 20 December 2016
En må-runda är en snabb och användbar uppvärmningsövning för ett möte, där alla checkar in till mötet genom att beskriva sin sinnesstämning med hjälp av en bild.

Facilitera · 14 December 2016
Sex tänkarhattar är en workshop-teknik där vi tittar på en situation utifrån olika perspektiv. Idén är att vi på så sätt kan hitta oväntat enkla lösningar på svåra problem.

Show more