· 

Få ordning på whiteboard-foton

Har du också massor av oskarpa foton av whiteboards i din mobil? Här kommer mina bästa tips för hur du bättre fotograferar och sparar whiteboard-bilder.

 

 

 

Whiteboarden är ett av mina viktigaste verktyg. Jag använder whiteboards för att dokumentera möten, facilitera workshops, planera, lösa problem, samtala och mycket annat.  En utmaning med att använda whiteboards så mycket är att ta hand om resultatet på ett smart sätt. Det blir många foton och ofta dålig kvalitet med blänk och oskärpa.

 

Nu tycker jag ändå att jag fått till ett bra arbetssätt som förenklar hanteringen. Sen några år tillbaka använder jag appen CamScanner för att fota mina whiteboards. Det blir snygga och tydliga bilder och dessutom slipper bilderna blandas med alla andra mobilbilder. 

CamScanner funkar så att man tar kort via appen. Först väljer man hur bilden ska beskäras. Om man tar en sned bild så rättar appen till så att det blir en rak och fin bild. Fotona görs automatiskt om med vit bakgrund, men det går att justera färgerna. När bilden är sparad kan man ladda upp den till rätt plats direkt. För mig innebär det att jag laddar upp den till Dropbox eller ibland Evernote om det är något speciellt jag ska använda bilden till. Om man har premium-versionen av CamScanner kan man ställa in så att alla bilder automatiskt laddas upp till valfri plats. 
Whiteboard
Whiteboard med vanliga mobilkameran
Whiteboard2
Whiteboard med CamScanner
Jag gillar att alla bilder hamnar i ett galleri inne i appen. Då slipper man få en massa jobb-bilder blandade med familjens reseminnen och alla andra mobilkort. 

 

Det finns gott om andra appar att använda också som funkar liknande som CamScanner, just nu provar jag till exempel Lens från Microsoft för att jämföra funktionaliteten. Men än så länge håller jag kvar vid min favorit som jag tycker funkar smidigt. Har du några andra tips? 

Write a comment

Comments: 0