· 

Vision board

En Vision board är en visuell bild över dina mål. Genom att visualisera hur det känns och hur det ser ut när vi nått målen så skapar vi en tydlig riktning och fokus mot målen. Själva aktiviteten att ta fram en Vision board är också nyttig och rolig! 

För något år sen så fick jag en fråga från en kompis om jag ville komma över och göra en Vision Board tillsammans med henne. Det lät lite flummigt, så jag var rätt skeptisk. Men jag gillar ju att sätta mål, att visualisera och jag gillar storytelling så det kändes ändå som att det här kunde vara något för mig. Jag såg det som ett intressant experiment!

 

Min kompis hade ett stort kartongark medan jag istället använde ett skissblock. Vi hade en trave med färgglada tidningar och ett gäng färgpennor. Först började jag med att klippa ur bilder från tidningarna som symboliserade känslor, händelser, mål som kändes viktiga för mig. Jag försökte fånga alla aspekter av mitt liv, dvs både jobb och privat. När jag hade en ordentlig trave så sorterade jag i olika högar. Det blev högar för StoryGuide, för min personliga utveckling, för min familj och mina relationer och en för mitt största fritidsintresse friluftsliv och sajten Team Vildmark. Till grund hade jag mål som jag redan klurat på innan, så jag hade en bra idé om vad jag ville fånga innan jag startade. 

 

Själva kvällen blev rolig med många diskussioner om vad som är viktigt i livet. Var är vi just nu och vilka förändringar ser vi att vi vill göra? Det var också intressant att se vad jag valde bort, sånt som inte alls känns viktigt för mig just nu. 

 

 

Exempel Vision board
En bit av min Vision board

Vad gör du sen med din Vision board? Här kommer en viktig poäng! Att bara ta fram en Vision board och sen sätta sig och vänta tror jag inte på. Det finns ju en del teorier som Law of attraction som säger att om vi tänker positiva tankar så får vi ett positivt resultat och vice versa, men vetenskapen håller knappast med om det. Så, mitt tips är att se Vision Board som bara ett första steg, inte slutprodukten. Utifrån en Vision board kan man sen se till att göra de förändringar som krävs för att nå åt rätt håll. Jag tror bestämt att det här med att nå mål i livet inte är någon passiv handling utan kräver ständigt arbete med lärande, experiment och förbättringar. 

 

 

Känns det för flummigt? Varför inte ge det en chans och göra ett eget experiment? Bjud in några kompisar, samla ihop några tidningar, klipp och klistra och se vad som händer. Men glöm inte att själv ta kontroll över resan mot målet!

Write a comment

Comments: 0