Kurser och föredrag

StoryGuide erbjuder praktiska utbildningar och workshops för att utbilda och inspirera kring olika agila ämnen. Fokus är på hur vi kan arbeta mer kreativt och uppmuntra samarbete och kommunikation. Kurserna ges både schemalagda och företagsanpassade. 

Visuell kommunikation

Utveckla din visuella förmåga genom att träna på enkla symboler och hur vi kan använda visualiseringar för att få kreativa möten, för att lösa problem och hitta nya idéer. 

Agila möten

Utveckla din förmåga som mötesledare och facilitator i ett kreativt och utmanande utvecklingsprogram tillsammans med likasinnade.


 

Alla kurserna kan anpassas och skräddarsys utifrån era behov. Vill du veta mer eller vill du att jag ska köra en kurs hos er? Hör av dig

 

Jag samarbetar även med KravXperts som coach på kurserna Agila kravresan och Workshopresan. Utbildningarna är praktiska, inspirerande och bygger på deltagarnas aktiva medverkande.

 


Föredrag och workshops

Jag brinner för att inspirera och dela med mig av mina erfarenheter och stories till andra. Några ämnen som jag mer än gärna pratar om är:

  • Värdeskapande agil produktledning
  • Storytelling för agila team
  • Visuell kommunikation
  • Facilitering och effektiva möten

Jag jobbar helst med kreativa föredrag i form av workshops där deltagarna själva kan prova på och aktivt bidra. 

 

Vill du att jag ska köra ett föredrag eller workshop hos er? Hör av dig


Exempel på tidigare föredrag

Storytelling - konsten att berätta verkliga user stories

"Som en användare vill jag ha något för att uppfylla något", en klassisk user story. Men var finns egentligen den verkliga berättelsen och den verkliga användaren bakom vår user story? I den här presentationen delar jag med mig av mina egna berättelser om hur vi genom storytelling och upplevelser gett liv till våra user stories, och på så sätt ökat engagemang, empati och energi i teamen.


Visuell kommunikation

Visuell kommunikation, Kunskapsmingel Fronit

Visuell kommunikation är en viktig förmåga för alla människor. Vid ett kunskapsmingel med produktägare pratade jag om hur visuell kommunikation kan användas för produktutveckling. 

 


Gemba Walk - En vandring i Vintergatan

En gemba walk är en vandring längs en värdeström för att skapa insikter och hitta möjligheter till förbättringar. Den här presentationen berättar en story om en Gemba walk för ett team som ville lära sig mer om sitt kontext och sina kunder. 

UX open 2016


Från kravfångare till upptäcktsresande

Om hur vi behöver utveckla våra kompetenser inom krav, från att vara passiva kravfångare till att bli kreativa och nyfikna upptäcktsresande.

Agila Sverige 2015


Bli en visuell kommunikatör

Genom bilder och visualiseringar förbättrar vi kommunikation och löser problem. Vi skapar effektivare möten, kraftfullare presentationer och bättre samarbete. Men hur gör man då? I den här presentationen delar jag med mig av tekniker och tips som jag använt mig av på min resa mot att bli en visuell kommunikatör.

Adaptiv-dagen


(min presentation börjar 33 min in i videon)

Om att lösa komplexa problem med enkla bilder

Ämnet handlade om hur vi i mitt uppdrag på Arbetsförmedlingen lyckats med vår kommunikation genom att ta fram en enkel grundbild, vårt "agila manifesto". Jag utgick från en process för visuellt tänkande, från Dan Roam och hans bok Back of the Napkin. Och sen utifrån den processen pratade jag om vårt arbete med visualiseringar och förändring.

Agila Sverige 2013