· 

360 Stories

360 Stories är ett spel som handlar om att dela med sig av berättelser. Det kan vara djupa berättelser eller roliga anekdoter, du bestämmer själv vilka berättelser du vill dela med dig av. Spelet kan lika gärna användas för att lära känna varandra bättre i ett team som ett underhållande spel vid en familjemiddag.

360 Stories är framtaget av företaget TALESWAPPER i Nederländerna. Spelet kan beställas på webbsidan 360 Stories och finns på holländska och engelska. Så här beskrivs spelet av spelskaparna:

 

”Once upon my time…”

Everyone has a story to tell. Personal, funny, moving, poignant, educational stories; we all have them. A good story, a real story, inspires. People that hear each other’s stories, understand each other vetter. And by telling, often you’ll gain a better understanding of yourself. So be brave, play 360 Stories and share your stories.

 

Spelet har inga vinnare eller förlorare utan handlar helt enkelt om att berätta historier för varandra. Genom en spelplan och tärningar bestäms ett tema för berättelsen. Den som ska berätta får ett nyckelord att utgå ifrån, tex "Vacation", "Parents", "Love". Och sen avgör tärningen vilken ålder berättelsen ska handla om, barndom, tonår eller kanske nutid. Den som berättar tolkar förstås uppgiften på sitt sätt och kan sen berätta en rolig, spännande, allvarlig, djup eller helt enkelt vardaglig berättelse. 

 

Jag har använt spelet för att inspirera grupper till att dela med sig av sina berättelser till varandra. Genom att vi lär känna varandra så ökar vi förtroendet och tilliten i gruppen. Spelet kan också användas i grupper som inte känner varandra som ett roligt sätt att presentera sig i början av till exempel en kurs eller ett projekt.

 

Vid ett tillfälle spelade vi 360 stories under en längre retreat, då gruppen ganska snabbt kom in på djupare ämnen och delade med sig viktiga händelser för varandra. Styrkan med spelet är just att man själv kan välja vilka typer av berättelser man vill berätta. Det är blandningen mellan roliga, vardagliga berättelser och mer djupa historier som gör spelet intressant.

 

Jag är sugen att bjuda in till ett 360 Stories Café, ett koncept som spelskaparna tipsar om. Det går helt enkelt ut på att man träffas på ett kafé, dricker och äter något samtidigt som man berättar historier för varandra. Det kan vara människor som känner varandra eller helt nya bekantskaper. Låter spännande, får se om jag testar det någon kväll!

 

Vill du spela 360 Stories? Köp ett spel eller hör av dig så kommer jag förbi och spelar med er!

 

Write a comment

Comments: 0