Från kravfångare till upptäcktsresande

Agila Sverige 2015 är nu avklarad! Jag hade den stora äran att köra blixttalet Från kravfångare till upptäcktsresande.


Jag ville förmedla mina erfarenheter och reflektioner kring kravarbete i agila team. Jag har kört en del kurser och träffar många kravanalytiker. Och min känsla är att kravarna har svårt att hitta sin plats i de agila teamen. Man försöker behålla sina gamla arbetssätt och "agilifiera" dom genom att dokumentera lite mindre, jobba mer iterativt, ha mer fokus på kommunikation. Men min poäng var att det inte räcker. Vi behöver tänka nytt när det gäller krav. Vi behöver gå från en passiv kravfångst till en innovativ upptäcktsresa. 


Jag var inte helt säker på om budskapet var relevant, jag tänkte att det kanske var gammal skåpmat för de flesta. Men det verkade absolut som om det var en presentation som behövdes. Jag hade väldigt många intressanta samtal under konferensen från folk som kände igen sig och som ville bolla idéer. Det här är absolut ett ämne som jag ska fortsätta gräva i och bli bättre på. Att bli en modig upptäcktsresande låter väl inte så tokigt!


Se gärna presentationen här och hör av dig om du vill prata mer! 

Från Kravfångare till Upptäcktsresande - Agila Sverige 2015 (filmat via SolidTango)

 

Write a comment

Comments: 0