· 

Rita med iPad

Häromkvällen spenderade jag en timme på ett event med att bli duktigare med att rita med min iPad. Det är något jag länge tänkt träna på, så när tillfället dök upp så passade det utmärkt!

Jag vill gärna förstärka min visuella sida genom att bli duktigare på att teckna. Jag använder mycket bilder och symboler till vardags i min roll som coach och facilitator. Men jag saknar den naturliga konstnärliga talangen så jag behöver öva. Genom att skapa en bildbank med enkla bilder blir det lättare att snabbt fånga ett budskap under till exempel en workshop.

 

Jag använder mest penna och papper eftersom jag inte riktigt lärt mig något elektroniskt hjälpmedel. Det har varit en tröskel att komma igång...

 

Så när jag såg erbjudandet om en afterwork med temat Rita med iPad så kändes det klockrent. Terese Ellnestam som driver företaget Grafant stod bakom inbjudan. Så en kulen oktoberkväll begav jag mig till Enebybergs bibliotek för en inspirerande kväll. Eftersom jag var den enda deltagaren så fick jag full uppmärksamhet och kunde passa på att ställa mina dumma frågor. På en timme lyckades Terese få mig över min tröskel och också ge mig en massa inspiration.

 

Så hur gör man då?

 

1. Hitta rätt app för dig. Eftersom jag mest vill göra enkla illustrationer så landade vi att Brushes eller Sketchbook skulle funka bäst för mig att börja med.

2. Lär dig grunderna i appen. Hur väljer man olika penslar och pennor? Färger? Hur använder man lager på ett smart sätt?

3. Träna! Det finns förstås inga genvägar utan som alltid är nyckeln till framgång att öva, öva och öva. En iPad är ju enkel att ha med så varför inte träna på streckgubbar på bussen på väg till jobbet.

Tack Terese för en massa inspiration! Nu gäller det bara att hålla i den här gnistan och fortsätta utveckla min kreativa sida.

Write a comment

Comments: 0