Om att lösa komplexa bilder med enkla bilder

Agila Sverige 2013
Foto: Madeleine Lundin

Jag hade förmånen att få hålla ett blixttal på Agila Sverige 2013 den 20:e maj under rubriken "Om att lösa komplexa bilder med enkla bilder". Ämnet handlade om hur vi på Arbetsförmedlingen lyckats med vår kommunikation genom att ta fram en enkel grundbild, vårt "agila manifesto". Jag utgick från en process för visuellt tänkande, från Dan Roam och hans bok Back of the Napkin. Och sen utifrån den processen pratade jag om vårt arbete med visualiseringar och förändring.

Agila Sverige är en helt underbart kul konferens med mycket interaktion och spännande samtal. Jag ska sammanfatta mina intryck i ett blogginlägg lite senare. Men nu tänkte jag bara passa på att lägga upp mitt föredrag om någon skulle vilja se det. 

 

Jag gillar ju att vara förberedd när jag ska hålla föredrag, och när man bara har 10 min gäller det ju att vara tydlig och inte tappa tråden. Så jag tvingade familjen att lyssna under helgen - och övade till det satt! Och det gick bra - jag kände mig nöjd, jag fick bra feedback och alla kollegorna på Arbetsförmedlingen som tittade live via streaming verkade också nöjda!

 

Om du bläddrar fram 33 min in i videon så kommer du direkt till mitt föredrag. Jag tar gärna emot kommentarer, feedback och frågor!

 

Om du vill se flera av föredragen, och det rekommenderar jag verkligen att du gör, så kolla in på sajten https://agilasverige.solidtango.com/ . Tekniken funkade perfekt med livestreaming och att presentationerna sen las upp direkt på nätet. Snyggt!

Write a comment

Comments: 0